Nadjite najbolje rešenje za vas

Primeri, pitanja, cena, ušteda, Preliminarni inženjering, LNTD REPowerGreen

Znate tačno šta želite.

Imate ideju? Ili Vam je neko dao ideju
ali ne znate tačno šta želite ?

Evo tri primera

  1. Naš klijent proizvodi konzervisanu hranu, najviše kukuruz šećerac. Posle odvajanja zrna kukuruza, ostaje mu list i stablo klipa. Ima na godišnjem nivou 50.000t tog otpada, koji vraća prodavcu od koga je kupio kukuruz. U isto vreme on kupuje paru od toplane, 8t/h koja mu je neophodna za proizvodnju i preradu u fabrici konzervisane hrane.

Naš klijent zna da su stablo klipa i list biomasa, ali ne zna kako da od tih ostataka, koji imaju 82% vode napravi energiju potrebnu za sopstvenu proizvodnju.

Rešeno, povrat novca je bio 2 godine, nakon toga više nisu morali da plaćaju ni paru ni gorivo.

  1. Fabrika suncokretovog ulja kapaciteta 300t/dan za sopstvenu proizvodnju koristi suncokretovu ljusku koja joj preostane iz proizvodnje. Bez obzira na to što za svoje potrebe koristi deo ljuske, na godišnjem nivou ima višak od 6500t. Zbog male specifične težine, prevoz je jako skup. Lokalna deponija smeća svake nedelje naplaćuje odnošenje po kubnom metru.

Rešeno. U dogovoru sa lokalnom zajednicom problem je rešen na zadovoljstvo fabrike i lokalne zajednice. Povrat novca je bio 4 godine.

3. Fabrika za preradu soje ima silosne kapacitete 120.000t, a kroz silos im prodje godišnje i 200.000t. Zbog prašine i loma prilikom manipulacje, filter odvoji na godišnjem nivou oko 1400t silosnog otpada. Otpad je organskog porekla, a poznato je da je organska prašina zapaljiva i eksplozivna. Fabrika plaća lokalnoj deponiji odnošenje “opasnog materijala”.

Rešeno u okviru same fabrike. Povrat novca je bio 4 meseca.

Ukoliko imate slične probleme, onda ste na pravom mestu. Ovo su živi primeri iz prakse.

Kakve korake trebate da napravite da dodjete do rešenja ?

Treba da nam se javite i da se dogovorimo o poseti vašoj fabrici.

Najčešća pitanja

Ne, naplaticemo vam samo troškove dolaska ako nismo u komšiluku i eventualnog boravka ukoliko moramo da se zadržimo duže.

Preliminarni inžinjering

Prelimirani inžinjering dokumenti