LNTD REPowerGreen kroz slike i reči

Lestos i Turkulov: Ciljevi, istorijat, tržište, Konkurencija

LNTD REPPoweGreen je posvećen :

 1. Unapređenju tehnologije
 2. Zabavi kroz rad
 3. Zaradi koja je dovoljna da prebrodimo loša vremena

Istorijska pozadina

1929 godine, gospodin Lestos je proizveo svoj prvi parni kotao. 1954 godine, 800 km dalje, mladi inženjer gospodin Turkulov  je vodio montažu prve posleratne fabrike suncokretovog ulja. Puno godina kasnije, 2013 godine neke druge generacije odpočinju saradnju. Rezultat te saradnje je LNTD REPowerGreen. Zapravo roditelji LNTD REPowerGreen su Hephaestus Group Europe i Turkulov Know-How čije reference i preuzimamo. Obostrano generacijsko inženjersko iskustvo i odlični proizvodni kapaciteti su rezultirali nizom uspešnih i jedinstvenih projekata.

Tržišni segment

LNTD REPowerGreen se bavi isporukom kompletnih kotlovskih sistema, po principu Know-How i kluč u ruke za velike i srednje i male industrijske sisteme. Pored toga bavi se i drugim uslugama u svim fazama projekta kao što su:

 • Prozvodnja procesne opreme i kotlova
 • Projekt menadžment
 • Solution provider menadžment
 • Sistem integrator menadžment
 • Inžinjering i reinžinjering
 • Pomoć pri izboru tehničko-tehnoloških rešenja
 • Konsultantske usluge
 • Projektovanje ili odabir projektanta
 • Razradu tehničkih i tehnoloških rešenja
 • Odabir izvodjača i ugovaranje
 • Izrada opreme
 • Praćenje realizacije projekta
 • Puštanje u rad
 • Obuka radnika
 • Sve međufaze u projektu i slično.

Prodaja i distribucija

Preferiramo direktnu prodaju naših usluga i opreme. Dugogodišnje iskustvo nam je pokazalo da niko ne može bolje da vodi računa o našim klijentima od nas. Za ono što znamo da neko drugi zna bolje od nas, uvek ćemo angažovati tog drugog.

Konkurencija

Postoji nekoliko kvalitetnih regionalnih kompanija, koje nam mogu biti konkurentne kada su u pitanju standardne aplikacije. Takođe ima više dobrih kompanija iz EU koje odlično rade i nestandardne aplikacije.

Ni jedna od ovih firmi nema iskustva u izuzetno širokom spektru aplikacija kao što je LNTD REPowerGreen ili ih ne može završiti u našim finansijskim okvirima.

Osoblje

Preko matičnih kompanija LNTD REPowerGreen posluje sa oko 40 stalno zaposlenih. Preko konzorcijumskih partnera, broj anagažovanih je preko 100. Povremeno angažujemo i nekoliko vrhunskih eksperata, koji su redovni profesori ili docenti na tehničkim univerzitetima. Generalno imamo pozitivan stav i dobro iskustvo sa outsoursingom.

Objekti i oprema

Matične firme imaju proizvodne hale 5000 m2, kao i plac oko 10.000 m2, sto je dovoljno za naš obim isporuke. Takodje naši konzorcijumski partneri poseduju preko 6000 m2 proizvodnih hala. Proizvodni pogoni su opremljeni savremenim mašinama i stalno se kupuju nove. Mehanizacija je prilagodjena poslu koji radimo i retko ima potrebe da se iznajmljuje od nekog.

Mogućnost rasta

Aktuelna energetska kriza, kao i sve višlji nivo svesti o ekologiji otvaraju mogućnost rasta. To vidimo po interesovanju klijenata i broju upita koji je u porastu. Sa druge strane, svaki naš projekat je vrlo specifičan i različit od slučaja do slučaja. Ne postoji mogućnost serijskog rešenja i proizvodnje. Obim projekta zahteva razne veštine i specijalnosti, prvensveno u znanju, a onda i u proizvodnji. Pod pritiskom globalizacije, prethodnih decenija su se u Evropi zatvorile mnoge inženjerske kuće i specijalizovane firme za pojedinačnu proizvodnju. Nema dovoljno kvalitetnih stručnjaka i kompanija, za posebne zahteve. Znači nije lako naći podizvodjače koji mogu da nas prate, ukoliko budemo previše rasli. Iz tog razloga prihvatamo samo onoliko poslova, za koliko smo sigurni da ih možemo završiti sa našim stručnjacima, našim dugogodišnjim podizvodjačima i eksternim pojedincima.

Potreba za rastom je 100%, ukoliko uspemo godišnje da proširimo naše kapacitete za 20-30%, smatracemo da smo uspeli.

Upoznajte LNTD RePowerGreen kroz galeriju slika iz proizvodnje